Verderer’s Court Lyndhurst

Brief Description

The Verderers of the New Forest are elected as guardians of Commoners, common rights and the Forest landscape. The New Forest Act of 1949 gave them additional powers to make and amend byelaws and they meet in the historic Court Room for this purpose. This project involved refurbishing the existing heating system, the design of a new lighting system and a new fire alarm system.

The design included lighting controls to allow flexible use not only as the Court Room, but as an educational and exhibition space with a centrally controlled projector.

Verderer's Court Lyndhurst
Verderer's Court Lyndhurst

Project Details
Location: Lyndhurst, Hampshire
Client: The Forestry Commission
Architect: Caroe & Partners
Date: 2014-2016

Professional Services
Martin Thomas Associates were appointed to undertake all the Mechanical and Electrical Consultancy Work.

Services Include
Refurbishment of heating via new pipework and heat emitters
Provision of new discrete track mounted spot lighting
New scene setting lighting control systems
Upgrade/extension to Fire Alarm System
Infrastructure for future access control system